Publicerat av Markus Amalthea Magnuson den 9 oktober 2011
Kategorier: Film

Bo Widerberg hela veckan

Den kommande veckan visas i stort sett samtliga filmer av Bo Widerberg på Cinemateket i Stockholm, faktiskt redan idag klockan 14 då Fimpen tjuvstartar detta maraton. Jag tänkte i all korthet men med kraft påpeka att alla bör ta tillfället i akt och se så mycket som möjligt av denna mästare, som öppnade mina ögon för svensk film och som flera år senare namngav den här bloggen med titeln på debutverket.

Om jag ska rekommendera något särskilt så skulle jag kunna standardsvara Barnvagnen, Kvarteret Korpen och Mannen på taket eftersom det är de tre helt klart ”bästa” filmerna. Men för den som redan sett dessa eller är ute efter något annat så tycker jag också mycket om Kärlek 65 och Heja Roland! som dessutom visas väldigt sällan, den sistnämnda går inte att få tag på annorstädes heller.

Kommentarer inaktiverade.