Publicerat av Markus Amalthea Magnuson den 21 januari 2011
Kategorier: Teknologi · Television

Regina Kevius Mk. II Platinum

Jag har precis avslutat min masteruppsats i filmvetenskap som handlar om cyborgmetaforen genom tiderna, särskilt i filmen och den övriga populärkulturen. När jag inte längre är försatt i skräck och avsky för denna uppsats kanske jag publicerar den här. Till dess kan du läsa två utdrag jag redan publicerat i redigerad form.

Men någon kanske undrar hur cyborgen på film skildras idag? Är det fortfarande den gamla robotfiguren i stil med The Terminator eller RoboCop som dominerar, eller har denna bild förändras med tiden? Hur ser 2010-talets cyborg ut i dess medierade form? Lyckligtvis kan jag här och nu erbjuda en lite glimt av hur långt man faktiskt kommit på detta område. Det är den experimentella avdelningen SVTc på Sveriges Television som igår kväll i samarbete med ABC genomförde en testkörning av sin nya cyborgmodell ”Regina Kevius Mk. II Platinum” som de lät agera intervjuobjekt under ett nyhetsinslag:

Förvisso trovärdigt, men än så länge krävs betydligt fler finjusteringar innan illusionen kan anses fullbordad.

Ett svar till “Regina Kevius Mk. II Platinum”

  1. Joakim skriver:

    Oerhört roligt, på ett ganska tragiskt sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *