Publicerat av Markus Amalthea Magnuson den 11 mars 2010
Kategorier: Drifter · Teknologi

Människans sexuella förhållande till bilen

Grävde fram ett gammalt citat ur en bortglömd mapp på datorn:

Fysiologiskt sett modifieras den människa som på ett normalt sätt begagnar tekniska hjälpmedel ständigt av dessa, och finner i sin tur ständigt nya sätt att modifiera tekniken. Människan blir något slags könsorgan för maskinerna, som biet för växterna, och gör det möjligt för dem att förökas och utveckla nya former. Och maskinen återgäldar människans kärlek genom att uppfylla hennes önskningar, nämligen att ge henne välstånd. Ett av motivationsforskningens främsta resultat har varit att uppdaga människans sexuella förhållande till bilen.

– Marshall McLuhan

2 svar till “Människans sexuella förhållande till bilen”

    • Markus Amalthea Magnuson skriver:

      Har fortfarande inte gjort det, men får allt fler rekommendationer med åren. Vilken börjar man med?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *